Kisaraportti Cage 18

05.03.2012 15:14

Aleksi Kainulainen otteli viime lauantaina (3.3.2012) toisen ottelunsa ammattilaissäännöillä Cage 18 -tapahtumassa Turun Logomossa.

 

Kisoja edeltävä viikko oli melkoista säätöä. Alkuviikosta kävi ilmi, että Aleksille suunniteltu vastus oli loukannut kätensä eikä pysty ottelemaan. Ammattilaisdebyyttiään tekevän vastuksen tilalle tuli sitten huomattavasti kokeneempi liettualainen Arvydas Zilius ( 3-5-1 ). Ziliuksesta löytyi useita videoita netistä, joiden perusteella hänen tyylinsä ei olennaisti eronnut alkuperäisen vastustajan tyylistä. Ainakaan siltä osin kuin se vaikuttaa meidän suunnittelemaan ottelutaktiikkaan. Videon perusteella vastustaja oli sopiva vastus Aleksille tässä vaiheessa.

 

Seuraava vastoinkäyminen oli torstaina eli kaksi päivää ennen ottelua. Aleksi oksenteli rajusti ja jouduimme harkitsemaan ottelun perumista. Ilmoitin asiasta kisojen järjestäjille ja he alkoivat tekemään suunnitelmia mahdollisen peruutuksen varalta. Aleksi sai kuitenkin pidettyä ruoan sisällä loppupäivän ja otteluhalu oli kova, joten matsia ei tarvinut perua.

 

Kisapäivänä siis oli tiedossa, että Aleksi ei ole täydessä terässä. Itse ajattelin, että Aleksi on tavallisesti niin hyvässä kunnossa, että siitä on varaakin ottaa jonkin verran kuntoa pois. Aleksi puolestaan ajatteli, että ei sitä ikinä tule olemaan 100 % kunnossa matsissa. Aina on pieniä vammoja tai pientä flunssaa tms. Sairastelu vaikutti kuitenkin enemmän kuin odotimme.

 

Itse ottelun ensimmäinen erä alkoi melko varovaisella tunnustelulla. Ihmettelin, miksei Aleksi tehnyt asioita loppuun asti eikä käyttänyt hyväksi vastustajan tarjoamia paikkoja siten kuin hän treeneissä yleensä tekee.  Tauti (mahdollisesti yhdistettynä ottelujännitykseen) oli vienyt Aleksilta kaikki voimat, minkä hän huomasi viimeistään yrittäessään maahanvientiä. Ensimmäinen erä oli kuitenkin melko tasainen.

 

Ottelun tasaisuuden takia Aleksin piti ottaa suurempia riskejä, koska emme halunneet tällaisen ottelun menevän tuomarien äänestykseen. Lopputuloksena oli, että vastustaja sai lyötyä hyvän osuman Aleksin leukaan ja jatkamaan vielä pari osumaa matossa. Aleksin mielestä hän olisi voinut vielä jatkaa tuomarin tullessa keskeyttämään ottelun, mutta näin kulmamiehen näkökulmasta tuomarin ratkaisu oli täysin oikea. Ottelijoiden turvallisuus on kuitenkin kaikista tärkein.

 

Tappiota enemmän minua henkilökohtaisesti harmitti se, ettei tästä ottelusta (tappiosta huolimatta) vaikuttanut löytyvän kovin paljoa opittavaa. Aleksin taidot olisivat helposti riittäneet voittamaan tämän ottelun, mutta nyt vaan ei fysiikka antanut tehdä niitä juttuja, mitä hän normaalisti käyttää paljon treeneissä. Puutteet fysiikassakaan eivät johtuneet huonosta kunnosta tai väärästä treenistä vaan yksinkertaisesti sairastelusta.

 

Nyt myöhemmin olen kuitenkin löytänyt tästä matsista muutamia tulevaa treeniä ohjaavia opetuksia. Esimerkiksi hyvän kuntonsa ja fysiikkansa ansiosta Aleksi on ehkä tottunut käyttämään niitä turhan paljon hyväksi otellessaan ja sparratessaan. Hänen arsenaaliinsa tulisi saada myös tekniikoita, jotka toimivat hänen ollessa täysin poikki. Minulla itsellä niitä tekniikoita on paljon, koska olen huonon kuntoni ansiosta tottunut toimimaan väsyneenä ;)