Bjj-blogi vapaaottelijalle

27.12.2011 22:44

Blogini päivitys on muiden kiireiden takia ollut melko laiskaa viime aikoina, enkä nytkään ehdi kirjoittamaan mitään kovin syvällistä. Tyydynkin mainostamaan toista blogia, joka on vaikuttanut omaan painityyliini todella paljon tämän vuoden aikana. Kyseessä on Martin Aedman bjj-aiheinen blogi, joka on vastikään uudelleennimetty "Wrestjitsu 101":ksi. Blogi on juuri palannut tauolta, jonka Aedma piti kärsimänsä vamman takia.

 

Vaikka kyseessä on bjj-aiheinen blogi, sopii se erinomaisesti juuri vapaaottelijoille (ainakin suurimmalta osin). Kun monet bjj-ottelijat keskittyvät taistelemaan selältään, on Aedma hakenut oppeja perinteisestä painista ja kertoo blogissaan kuinka päätyä päälle ja kuinka saada dominoivasta positiosta suurin hyöty irti (tosin lähinnä bjj:n/lukkopainin näkökulmasta). Aedma lisää yleensä kirjoituksiensa perään videon (yleensä n. 15 min pitkä), joka havainnollistaa tekstin ideaa. Blogia voi siten pitää eräänlaisena minileirinä, jota voi käyttää hyväksi myös loukkaantumisten ja palauttavien viikkojen aikana.

 

Alla olen listannut muutamia mielestäni tärkeimpiä Aedman kirjoituksia. Muitakin hyviä luonnollisesti on, mutta tuossa on nuo tärkeimmät, jotka tulevat äkkiä mieleen ja jotka ovat eniten vaikuttaneet omaan peliini.

 

Wrestijitsu osa 1 ja osa 2

Posture and pressure

Wrestling tip(s)

Wrestling - Collision course